Therapie met paarden

Coaching met en door paarden helpt mensen

Wat is paardencoaching?

Coachen met paarden is niet hetzelfde als rijden op paarden. De coach ziet paarden als co-coach om verborgen weerstand of innerlijke problemen los te maken. Paarden communiceren op een volledig ander niveau. Ze geven reflectiemomenten aan via gedragingen. De paardencoach of soms zelfs de coachee interpreteren het gedrag. Zo komen we tot inzichten van je persoonlijke kwaliteiten, je eigen gedrag en zaken waar je op vastloopt.

Oplossingen voor problemen liggen verstopt in reflectiemomenten die paarden helpen ontdekken. Ze verrijken een coaching en bieden een meerwaarde bij problematieken zoals stress, burn-out, angsten, onzekerheid, hoogsensitiviteit, chronische pijnen en allerhande gezondheidsklachten.


Waarom kiezen voor een paardencoaching?

Coachen met paarden brengt een manier van naar jezelf kijken die puur en eerlijk is. Paarden oordelen nooit en bezitten een natuurlijke zachtheid om met anderen om te gaan. Hun zachte inborst helpt mensen om pijnpunten te erkennen, blinde vlekken te zien en gedragingen in kaart te brengen. Ze voelen jouw stress, pijn, onmacht of wantrouwen aan en omarmen het met de liefde van een kuddedier.

Als groepsdier gaan ze instinctief om met innerlijke onzekerheid. Ze bieden hulp en reiken inzichten en oplossingen aan met een non-verbale communicatie. Zelfs mensen die geen ervaring of kennis van paarden bezitten, ontdekken mogelijkheden in zichzelf. Leer mijn paarden kennen tijdens één van de sessies. Ontdek de meerwaarde en de rust die ze uitstralen en beleef zelf de waarde van Triene of Santiago.


Wanneer een paardencoaching?

Mijn paarden Triene en Santiago leveren een meerwaarde bij een Out of Office Coaching. Zowel volwassenen, adolescenten en jongeren baten bij een co-coaching met paarden.

  • Disbalans
  • Hoofsensitiviteit
  • Chronische pijnen
  • Stress of burn-out
  • Onzekerheden of angsten
  • Gezondheidsproblemen

Allemaal zaken die onderliggende oorzaken bevatten en waarbij paarden helpen om ze aan de oppervlakte te brengen. De paarden van Out of Office Coaching genieten zelf van een dagelijkse training, een geborgen zorg en bezitten eigen persoonlijkheidskenmerken. De match tussen paard en coachee is snel gevonden. Soms heel herkenbaar, soms verrassend, maar altijd helpend. Wanneer ik ze inzet, hangt van jouw persoonlijk traject af.

Met Out of Office Coaching kijk ik naar jouw noden, wensen én naar jouw angsten en blokkades. Voel jij of ik aan dat het tijd is om de paarden in te zetten? Dan stappen we samen de wei in, op zoek naar meer inzicht en zelfreflectie.